De Somega methode

Coachen doen we door middel van de Somega Methode. Deze is ontwikkeld Satcha Maduro – Valies. Satcha is werkzaam geweest als maatschappelijk werkster en bekend van de serie Schuldig. Inmiddels is zij een succesvolle coach en spreekster.

De Somega methode is geïnspireerd door de schaarste theorie en het thema persoonlijke integriteit.

Iedereen heeft er last van: een tekort op een bepaald gebied in je leven. Dat tekort kan tijdelijk of structureel zijn. Voorbeelden zijn: tijdgebrek, gebrek aan inzicht of gebrek aan overzicht en informatie, gebrek aan mogelijkheden of perspectief.

Schaarste zorgt voor structurele verhoogde stress, voor het maken van keuzes die op lange termijn niet goed voor je zijn, compensatiegedrag en rusteloosheid. Erger nog: schaarste zorgt ervoor dat je hersenen letterlijk een andere architectuur gaan aannemen, waardoor jij je anders gaat gedragen. Je maakt keuzes om te overleven, stress te vermijden of om bepaalde emoties niet te voelen of juist te compenseren. Het doet afbreuk aan je energiehuishouding en vermindert je probleemoplossend vermogen. De Somega methode heeft de oplossing hiervoor. Onze aanpak herstelt de effecten van schaarste.

Satcha Maduro - Valies
Satcha heeft een hele moeilijk tijd gekend. De effecten van de stress van schaarste drukte zwaar op haar leven. Ze had hoge schulden, een ingewikkeld alleenstaand moederschap met een kind met verstandelijke beperkingen, was 22 kilo te zwaar, had emotionele vreetbuien en werd depressief. Satcha kwam in een zware burn out terecht. Uiteindelijk is zij op doktersadvies gaan praten met een psychotherapeut en parallel daaraan intensief van sporten met oud sprintkampioen Sammy Monsels. De combinatie praten en bewegen heeft haar weer helemaal in haar kracht gezet! Satcha wilde dit doorgeven aan anderen en heeft toen de Somega methode ontwikkeld om mensen die psychisch overbelast zijn, weer in hun kracht te zetten

 

Menu

Onze motto

"Anyone who keeps the ability to see beauty never grows old."

- FRANZ KAFKA

Somega Video

Volg ons

We horen graag van je!

Heb je vragen voor Somega of wil je informatie over onze diensten stel ze dan gerust en wij nemen contact met je op

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!